Каква е цената на живота и очакват ли хората промяна след днешните избори? От какво

...
Каква е цената на живота и очакват ли хората промяна след днешните избори? От какво
Коментари Харесай

Цената на живота в България: Колко струва да живеем добре?

Каква е цената на живота и чакат ли хората смяна след днешните избори? От какво се лишават заради високите цени? Това попитахме софиянци в навечерието на предварителния избор. Отговорите събра стажант репортерът Саня Петкова.

 

Ирена Дикова е на 65 години. Работи като детски психолог. Не е обнадеждена за позитивна смяна, тъй като не е видяла никакво усъвършенстване в ръководството за последните 30 години.

„ Животът след изборите нямам доверие да стане по-лек или по-добре да се усещаме, тъй като до в този момент няма такива индикации, досега. Съжалявам, но няма по какъв начин да кажа друго “, счита тя.

Хладилникът на Ирена към този момент не се цялостни догоре и продуктите в него стават все по-малко и все по-скъпи.

 
Кашкавал не закупувам, сирена не закупувам и стопирах да закупувам плодове и зеленчуци също. В момента в действителност ми е празен хладилникът.
Ирена Дикова

За търговеца Венцислав Владов проблемите в България са доста и потеглят от просветителната система и ръководството на страната.

 
Не може да учим за Ботев и Левски, а по-късно попадаме в някакъв див феодализъм, капитализъм. Как да се оправят тези деца? Какво схващане построяваме в тях? Какъв темперамент? С кое да се преборят?
Венцислав Владов

И Венцислав не е оптимист за позитивна смяна след изборите. Обвинява възпитанието и манталитета на хората. Които все чакат усъвършенстване, само че нищо не вършат това да се случи.

„ Явно е, че нищо няма да се промени, даже мога да се обзаложа. Уговорки, скрити ангажименти, кой да седне на трона, кой да го вземе, кой да разпределя. Не излезнат ли хората действително да стачкуват и да спрем всичките тези безобразия, това е цялостен парадокс “, уверен е той.

Василена Ковачева е работеща майка и се грижи за дома и фамилията си. Основните разноски за нея са най-много около детето ѝ.

„ Вкъщи аз съм индивида, който пазари и действително нещата, за които разходвам е основно храна и най-много нещата около детето ми “, показва тя.

Василена прави и невъзможното, с цел да може детето и да живее добре. Въпреки това усещане и вършат освен нарасналите цени на питателните артикули, само че и на детските облекла.

 
Дрехите са извънредно скъпи за децата, приказваме по отношение на обувки, спортни облекла, тъй като той си желае неговото. В питателните магазини е извънредно. Не може една вечеря примерно да ти излиза в границите на 60-70 лв..
Василена Ковачева

Според Василена, ситуацията в страната няма да се промени, а това ще рефлектира най-много върху децата, които виждат този образец.

За Euronews Bulgaria Саня Петкова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР